Αρχείο κατηγορίας Πολιτιστικά προγράμματα

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Στις 30 του Γενάρη η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη των τριών Ιεραρχών. Η γιορτή τους λέγεται και Γιορτή των Γραμμάτων, γιατί και οι τρεις Ιεράρχες ήταν μεγάλοι  Δάσκαλοι  και  Πατέρες  της Εκκλησίας.

Τους ονομάζουμε φωστήρες που θα πει λαμπερά αστέρια και τους αποκαλούμε μελίρρυτους ποταμούς της Σοφίας, που πότισαν όλη την κτίση με το μέλι της διδασκαλίας τους. Οι τρεις Ιεράρχες είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεoλόγoς. Είχαν και οι τρεις τους πολύ καλές μητέρες που τους βοήθησαν να γίνουν καλοί άνθρωποι και ν’ αγαπήσουν τα γράμματα και το Χριστό. Σπούδασαν στις πιο μεγάλες σχολές της εποχής τους. Αγάπησαν το Χριστό και τα Ελληνικά Γράμματα. Βοήθησαν τους φτωχούς και όλους όσους είχαν την ανάγκη τους.
Σπούδασαν στις πιο μεγάλες σχολές της εποχής τους. Αγάπησαν το Χριστό και τα Ελληνικά Γράμματα. Βοήθησαν τους φτωχούς και όλους όσους είχαν την ανάγκη τους.
Ο Βασίλειος ίδρυσε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και σχολεία. Για το σπουδαίο του έργο η εκκλησία μας τον ονόμασε Μέγα.

Ο Ιωάννης είχε το χάρισμα να μιλά πολύ όμορφα και γι’ αυτό ονομάστηκε Χρυσόστομος.

Ο Γρηγόριος έπεισε τους ανθρώπους ότι ο Χριστός είναι Θεός γι’ αυτό και ονομάστηκε Θεολόγος.

Οι μαθητές του σχολείου μας τίμησαν τη μνήμη των τριών Ιεραρχών με εκκλησιασμό.

Διάκριση Δημοτικού Σχολείου Σταυρού στον Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για το επόμενο επεισόδιο της σειράς «Captain Covid-19»

Το σενάριο είναι η βάση για οποιαδήποτε κινηματογραφική ή γενικότερα οπτικοακουστική δημιουργία. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απηύθυνε τη φετινή σχολική χρονιά πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολείων να γράψουν το σενάριο για το 2ο Επεισόδιο του Captain Covid-19, αφού μελετήσουν το 1ο Επεισόδιο, το οποίο δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου Μάθηση και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/ίου Κρήτης.

Η πρόσκληση αποτέλεσε πρόκληση για τους μαθητές της Ε’ τάξης του ΔΣ Σταυρού Ημαθίας. Ακολουθώντας τα προτεινόμενα βήματα του project, αλλά και συμμετέχοντας στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού σεναρίου που εκπονήθηκε από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό, Χριστίνα Δημητριάδου, ειδικά για τον σκοπό της ανάπτυξης ενός σεναρίου που θα μπορούσε να αποτελέσει εν δυνάμει τη βάση για το 2ο Επεισόδιο της σειράς «Captain Covid-19», οι μαθητές ενεπλάκησαν δημιουργικά στη συγγραφή ενός κειμένου με θέμα «covid-19 & fake news», επιχειρώντας να δώσουν μια εικόνα από την πανδημία της παραπληροφόρησης που εξαπλώθηκε ταυτόχρονα με την πανδημία του κορονοϊού.

Το εκπαιδευτικό σενάριο εξασφάλισε τη συμμετοχή όλων των μαθητών, οι οποίοι συνεισέφεραν με έμπνευση, φαντασία, γνώσεις, πρωτοτυπία, ιδέες και ενθουσιασμό στη συλλογική δράση δημιουργικής γραφής.

Η συγγραφική προσπάθεια των μαθητών ήταν ανάμεσα στα σεναριακά έργα που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, «οι ιδέες… ανταποκρίνονται στους τρόπους και τα μέσα επικοινωνίας της σύγχρονης εποχής, ενώ ταυτόχρονα εστιάζουν σε έναν ορθό τρόπο χρήσης των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας. Η συνεργασία των παιδιών δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η διερεύνηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, η εξαγωγή συμπερασμάτων και η επιλογή των βέλτιστων λύσεων αποτέλεσαν… πηγή έμπνευσης για το 2ο επεισόδιο του Captain Covid -19».

ΜΗΝΥΜΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Epistoli-apantisi-mathites-Final

Ομαλή μετάβαση νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

Μεγαλώνοντας έναν αναγνώστη: Δέκα συμβουλές

Αποτέλεσμα εικόνας για καλος αναγνωστης animation



Μεγαλώνοντας έναν αναγνώστη: Δέκα συμβουλές

Όλοι ξέρουμε πως ένας νέος αναγνώστης γεννιέται σε ένα σπίτι που αγαπά το διάβασμα και σέβεται τα βιβλία, και ότι το μέλλον της σχέσης αυτού του νέου αναγνώστη, αυτού του παιδιού, με τα βιβλία καθορίζεται (αναπτύσσεται, δυναμώνει, αμβλύνεται, ή και χάνεται) στο σχολείο. Αναφορικά με το τελευταίο, δεν θέλουμε να πούμε ότι χάνεται εξαιτίας, ακριβώς, του σχολείου. Αλλά ότι σε εκείνες τις ηλικίες όταν το παιδί μας είναι πια ένας ανεξάρτητος αναγνώστης, ένας αναγνώστης δηλαδή που επιλέγει μόνος τα βιβλία που θα διαβάσει και τους ρυθμούς με τους οποίους θα τα διαβάσει είναι πολύ δύσκολο (καλύτερα: πολύ δύσκολο πια) για έναν γονιό, ή για οποιονδήποτε κοντινό τρίτο, να «επέμβει» πυροσβεστικά.

Ο ρόλος του γονιού ως αυτού που θα εμφυσήσει και θα (προσπαθήσει να) κρατήσει αναμμένη την αγάπη του παιδιού του για τα βιβλία δεν σταματά, φυσικά, όταν το παιδί αρχίζει να πηγαίνει στο γυμνάσιο κάθε άλλο, μολονότι ήδη από πιο πριν το μικρό κορίτσι ή το μικρό αγόρι θα έχει αναπτυχθεί αναγνωστικά. Αλλά ο γονιός δεν είναι πλέον σε θέση να ορίσει προτεραιότητες και να «διευθύνει», να «σκηνοθετήσει» το περιβάλλον και τις συνήθειες του παιδιού όπως το έκανε παλιά, από τότε που εκείνο ήταν μερικών μηνών και μέχρι τα εφτά ή οχτώ του χρόνια, δηλαδή στο διάστημα κατά το οποίο ήταν ένας απολύτως εξαρτημένος αναγνώστης.

Έτσι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πιο κρίσιμη ηλικιακή περίοδος για τη γέννηση, τη σφυρηλάτηση ενός (μελλοντικού) αναγνώστη είναι η πιο τρυφερή. Είναι άλλωστε αυτή ακριβώς κατά την οποία ουσιαστικά διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του παιδιού μας συνολικά, και όχι μόνο ως προς τις αναγνωστικές του συνήθειες. Σαφώς και μπορούν να γίνονται «διορθωτικές κινήσεις» και αργότερα. Αλλά εκείνη η ηλικία, η 0-8 πάνω-κάτω, είναι και θα είναι πάντα η πιο, επαναλαμβάνουμε, κρίσιμη.

Παρ? όλα αυτά, το σπίτι δεν υποκαθιστά το σχολείο (και τανάπαλιν): ούτε τότε, ούτε σε ακόμη μεγαλύτερες ηλικίες. Οι ρόλοι γονέων και δασκάλων είναι διακριτοί και συμπληρωματικοί. Εξ ου και, όταν έχουμε ένα μικρό παιδί και θέλουμε να του εμφυσήσουμε τη δική μας αγάπη για το διάβασμα και για τα βιβλία, ΔΕΝ του κάνουμε μάθημα· δεν γινόμαστε δάσκαλοι· δεν μετατρέπουμε το σπίτι μας σε σχολείο και το παιδικό δωμάτιο σε σχολική αίθουσα.

Το παιδί μας πρέπει να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά στο σπίτι του. Δεν θα εξεταστεί εκεί, και δεν θα πάρει καλούς ή κακούς ή μέτριους βαθμούς. Απλώς θα περνάει καλά, κάνοντας πράγματα που ναι μεν πρέπει να γίνονται, αλλά που πρέπει να γίνονται όχι επειδή το επιβάλλει κάποια μυστηριώδης, αόρατη Αρχή, αλλά γιατί είναι καλά, ωφέλιμα και διασκεδαστικά για το ίδιο. Αυτό είναι κάπως μπερδεμένο και σύνθετο βέβαια, αλλά αναφορικά με το θέμα μας, το βιβλίο, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και όλοι οι νέοι γονείς μπορούν να ακολουθήσουν κάποια συγκεκριμένα βήματα για να τα καταφέρουν.

Να λοιπόν μερικά «τιπ» που θα βοηθήσουν το παιδί σας να αγαπήσει την ανάγνωση και να κολλήσει το μικρόβιο της βιβλιοφιλίας:

1.Έχετε πάντα βιβλία στο σπίτι. Πολλά βιβλία, και παντού. Η βιβλιοθήκη είναι μια «συντηρητική» έννοια για το παιδί πολύ «τακτική». Τα παιδιά θέλουν μιαν άλφα ακαταστασία γύρω τους. (Μπορεί και μια βήτα). Έχετε λοιπόν βιβλία παντού. Και, φυσικά, «βιβλία» για βρέφη μερικών μηνών, βιβλία από χαρτόνι, και βιβλία για κάθε ηλικία του παιδιού σας. Τα πρώτα βιβλία του παιδιού σας είναι «βιβλία» μπάνιου.

2.Τα βιβλία πρέπει να ανανεώνονται διαρκώς. Άρα, πρέπει να αγοράζετε καινούργια. Ή, ακόμα καλύτερα, να πείτε σε φίλους και συγγενείς πως δεν χρειάζεστε άλλα δώρα, όπως ρούχα ή παιχνίδια. Ας σας προμηθεύουν με βιβλία. Βιβλία επίσης μπορείτε να βρίσκετε και από φίλους που το παιδί τους πια μεγάλωσε και δεν τα χρειάζεται. Υπάρχουν τρόποι για να εμπλουτίζετε το απόθεμά σας σε βιβλία χωρίς να μπαίνετε σε μεγάλα έξοδα. Σε κάθε περίπτωση όμως: η βιβλιοθήκη δεν πρέπει να είναι για το παιδί σας κάτι στάσιμο· πρέπει να είναι σαν το ψυγείο σας.

3.Όταν διαβάζετε στο παιδί σας ένα εικονογραφημένο βιβλιαράκι (είτε για πρώτη, είτε για? χιλιοστή φορά), αφήστε το αν θέλει να καθοδηγεί εκείνο την ανάγνωση: δεν χρειάζεται να το πάτε «κανονικά», από την αρχή ως το τέλος. Αν θέλει να του διαβάσετε ξανά μία σελίδα, να του τη διαβάσετε ξανά. Αν θέλει να γυρίσετε πίσω, γυρίστε πίσω. Αν θέλει να μάθει πρώτα το τέλος, ας μάθει πρώτα το τέλος. Κι αν πάλι θέλει να γυρίζει μόνο του τις σελίδες, μια μπρος και μια πίσω, αφήστε το να το κάνει. Δεν θα τις σκίσει ? ή, έστω, θα σκίσει λίγες μόνο. Δεν πειράζει.

4.Αν το παιδί σας αργεί να μάθει να διαβάζει, και πάλι δεν πειράζει μη σας απασχολεί. Αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει τους δασκάλους του στο σχολείο. Εκείνοι ξέρουν. Εσείς είστε εδώ για να το κάνετε να διασκεδάσει με τα βιβλία και να περνάει καλά. Όχι για να μάθει να διαβάζει. Όσο λιγότερο «μαθαίνει» στο σπίτι, τόσο περισσότερο αγαπάει (τα βιβλία, το διάβασμα, τις ιστορίες, τις ζωγραφιές). Όσο περισσότερο διασκεδάζει, τόσο περισσότερο δένεται με το βιβλίο και με την ανάγνωση.

5.Όταν μεγαλώσει και αρχίσει να διαβάζει εκείνο φωναχτά το βιβλίο του καθισμένο στην αγκαλιά σας, ή στο πάτωμα, ή στο κρεβάτι, ή στον καναπέ, και κάνει λάθη, μικρά ή μεγάλα, μην το διορθώνετε. Δεν είστε δάσκαλος. Δεν πειράζει. Ας κάνει όσα λάθη θέλει, δεν έχουν καμιά σημασία. Απολαύστε το διάβασμα και τις περιπέτειες του βιβλίου. Γελάστε. Ευχαριστηθείτε κι εσείς. Δεν υπάρχουν λάθη σ? αυτή τη φάση όλα είναι σωστά, όλα είναι αληθινά, και όλα επιτρέπονται.

6.Αν, μεγαλώνοντας, το παιδί σας επιλέξει από μόνο του βιβλία με λιγότερο κείμενο και περισσότερες εικόνες, αν αφοσιωθεί στα κόμικς ή του αρέσουν βιβλία βασισμένα σε ηλεκτρονικά παιχνίδια ή σε κινούμενα σχέδια, καλά κάνει. Δεν έχει καμία σημασία. Δεν θέλετε να διαβάσει σ? αυτή την ηλικία τους «Τρεις σωματοφύλακες» ή τα βιβλία που διαβάζατε εσείς στην ηλικία του (ή τα βιβλία που σε κάθε περίπτωση θεωρείτε ότι είναι τα πιο κατάλληλα για το παιδί σας). Ίσα-ίσα, που αναγνώσματα σαν κι αυτά βρίσκουν άλλους δρόμους, άλλους «τρόπους», για να εγκαταστήσουν στο παιδί σας το software της φιλαναγνωσίας. Κόμικς; Κόμικς!

7.Αν, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο, το παιδί σας επιλέξει από μόνο του βιβλία που εσείς θεωρείτε βίαια για την ηλικία του ή κάπως «φτηνά», περιπέτειες φαντασίας με μάγους και τέρατα, «αστυνομικά» μυστήρια, ή ιστορίες που διαδραματίζονται σε σκοτεινές, δυστοπικές κοινωνίες (για παράδειγμα, τα μυθιστορήματα της σειράς «Hunger Games» και άλλα παρόμοια), προς Θεού: αφήστε το να συνεχίσει να τα διαβάζει. Δεν είναι κακό που είναι πολύ ή λίγο βίαια, και σίγουρα δεν είναι φτηνά. Για την ακρίβεια, είναι ενδεχομένως τα πιο κατάλληλα για την ηλικία του. Το παιδί σας αναπτύσσεται (και κοινωνικά, όχι μόνο «αναγνωστικά») πολύ πιο γρήγορα από όσο προλαβαίνετε να παρατηρήσετε.

8.Μάθετε στο παιδί σας ότι το βιβλίο δεν είναι μόνο χάρτινο. Υπάρχουν e-books και υπάρχουν και audio-books. Όλα τους είναι βιβλία. Όλα τους είναι απαραίτητα. Και όλα τους θα μας συντροφεύουν μια ζωή. Ούτε τα χάρτινα βιβλία θα χαθούν ποτέ, ούτε τα ψηφιακά και τα ακουστικά θα σταματήσουν την προέλασή τους. Κι εμείς, και το παιδί σας, τα θέλουμε ΟΛΑ. Το βιβλίο, πλέον, έχει χίλιες μορφές. Και θα αποκτήσει και άλλες. Σε λίγα χρόνια θα διαβάζουμε βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας ? κι αν όχι εμείς, σίγουρα το παιδί σας και τα παιδιά όλου του κόσμου.

9.Όταν θα επιτρέπεται στο παιδί σας να χρησιμοποιεί το ίντερνετ, δείξτε του τα σάιτ των εκδοτικών οίκων και των αγαπημένων του συγγραφέων. Μέσω των δικών σας λογαριασμών στα social media, ακολουθήστε δυο-τρεις συγγραφείς που θαυμάζει. Ορισμένοι εκδοτικοί οίκοι έχουν καταπληκτική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: διαβάστε μαζί τι γράφουν και πώς αλληλεπιδρούν με τους αναγνώστες τους. Δείξτε στο παιδί σας τι σημαίνει newsletter εκδοτικού οίκου, και τι μπορεί να κερδίσει αν εγγραφεί στον κατάλογο των παραληπτών. Ψάξτε στο YouTube για βιβλιοφιλικά κανάλια: υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Επιλέξτε τουλάχιστον δύο: ένα ελληνικό και ένα ξένο ? πάντα με παιδικά βιβλία. (Με το ξένο, το παιδί σας θα μάθει αγγλικά μέσα σε λίγους μήνες).

10.Πηγαίνετε μαζί σε παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων σε βιβλιοπωλεία. Είναι πιο ζωντανές και πιο διασκεδαστικές από αυτές που γίνονται στα σχολεία, ακόμη και αν οι συντελεστές τους είναι ακριβώς οι ίδιοι. Πιείτε έναν καφέ στο βιβλιοπωλείο όπου συχνάζετε, μετά από μια βόλτα στα μαγαζιά ή όπου αλλού, για να δει το παιδί σας ότι εκεί δεν είναι, ακριβώς, εκκλησία. Αφήστε το να περιηγηθεί στον χώρο, και να παίξει με τη γάτα που ζει εκεί. Θα του αρέσει αυτό το στέκι, κατά πάσα πιθανότητα. Και θα μάθει να το σέβεται. Ίσως να γίνει και το δικό του στέκι κάποια στιγμή ? ποιος ξέρει; Ή, έστω, ένα μέρος όπου θα προστατεύεται από το βιαστικό τρέξιμο του χρόνου.

Εκτός από τα παραπάνω, θα βρείτε και μόνοι σας ακόμη περισσότερα, και ακόμη πιο ειδικά, «τιπ». Θα βρει και το παιδί σας. Αφήστε το να κάνει ό,τι θέλει. Απλώς, να είστε κοντά του ? όσο πρέπει, και όχι λιγότερο (αλλά ούτε και περισσότερο). Αφήστε και τη δική σας φαντασία να δουλέψει. Δείξτε του όλους τούς δρόμους, και ας πάρει όποιον θέλει εκείνο. Κυρίως όμως: μην είστε δάσκαλοι· μην του «μαθαίνετε» πράγματα με τα βιβλία ? αυτό που έχετε να κάνετε σαν γονείς είναι να του δείξετε πως το διάβασμα είναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Γιατί, ξέρετε κάτι; Τελικά αυτό είναι που ούτως ή άλλως έχει σημασία. ~ του Κυριάκου Αθανασιάδη

 Πηγή:liberal.grby Αντικλείδι , https://antikleidi.com

A

Είναι σημαντικό να αισθάνονται οι γονείς το σχολείο του παιδιού ή των παιδιών τους ως ένα χώρο που μπορούν να ακουστούν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί τους. Στο σχολείο οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς οφείλουν να συνεργάζονται παράλληλα προς την επίτευξη ενός κεντρικού στόχου, ο οποίος είναι η ευτυχία και η ισορροπημένη ανάπτυξη του παιδιού. Οι γνώσεις και η παιδεία που προσφέρει το σχολείο και η οικογένεια στο παιδί είναι μία διαδικασία που πρέπει να αλληλοϋποστηρίζεται και να ανατροφοδοτείται κι από τις δύο πλευρές.

Στο πλαίσιο του ανωτέρω προβληματισμού, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη, 18/12/2019 και ώρα 13.15-14.00 μ.μ., θα γίνει η επίδοση των Ελέγχων Προόδου των μαθητών/τριών με τη βαθμολογία Α΄ τριμήνου, από τον/τη δάσκαλο/α κάθε τάξης, στην αίθουσα διδασκαλίας τους.

Οι δασκάλες των Α΄ & Β΄ τάξεων θα ενημερώσουν προφορικά τους γονείς/κηδεμόνες  για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών τους

Εκδήλωση για την επέτειο της ¨Μάχης του Σταυρού¨ Ημαθίας

 Εκδήλωση για την επέτειο της ¨Μάχης του Σταυρού¨ Ημαθίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στον αύλειο χώρο του μνημείου που στήθηκε προς τιμήν των ανταρτών αγωνιστών του ΕΛΑΣ. …(φώτο-βίντεο
http://www.alexandriamou.gr/ta-en-dimo-en-oiko/timhsan-thn-epeteio-gia-th-maxh-tou-stavrou-sthn-imathia-foto-video-2.html φώτο-βίντεο)

Χελιδονίσματα 2018

Μια ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξαν οι μαθητές και μαθήτριες της πρώτης και δευτέρας τάξης του σχολείου μας, μαζί με τις δασκάλες τους. Τραγουδώντας μας, τα  χελιδονίσματα  ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα του Μαρτίου, κρατώντας ένα ξύλινο ομοίωμα χελιδονιού μας θύμισαν τον ερχομό της ανοίξεως και την επιστροφή των χελιδονιών.

Εκπαιδευτικοί

Μπαλλή Κυριακή

Δημοπούλου Ελένη

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας:

Ευστάθιος Θεοδωρίδης

“Εκκολαπτόμενοι συγγραφείς” – “Les ecrivains en herbe”

Η επίσκεψή μας στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 19 Ιανουαρίου 2018

Το σχολείο μας, τη φετινή σχολική χρονιά, συμμετείχε με την Στ΄ τάξη στο πρόγραμμα “Εκκολαπτόμενοι συγγραφείς” – “Les ecrivains en herbe” του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Γαλλικής γλώσσας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές δούλεψαν πάνω σε μια ιστορία της αρχή της οποίας έχει γράψει o συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φίλιππος Μανδηλαράς και δημιούργησαν ένα βιβλίο προτείνοντας τη συνέχεια της ιστορίας.

Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι :

  • H δημιουργία ενός βιβλίου: μια σύντομη εικονογραφημένη ιστορία, με εξώφυλλο και οπισθόφυλλο.
  • H ενεργός συμμετοχή των μαθητών σε μια εργασία δημιουργικής γραφής που τους δίνει την ευκαιρία να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους τόσο στην παραγωγή όσο και στην κατανόηση γραπτού λόγου σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες.
  • H ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων και η αυτονομία των παιδιών μέσα από την συμμετοχή τους σε μια εργασία που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της παιδαγωγικής και δρασιακής προοπτικής.
  • H ενθάρρυνση του διαλόγου και στοχασμοί για το έργο της συγγραφής και του συγγραφέα.

Το βιβλίο μπορείτε να το ξεφυλλίστε στο παρακάτω σύνδεσμο:

http://en.calameo.com/read/003224556d3800696d420

?Κάν? το ν?ακουστεί 2018?

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ
ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
 
Μπαίνεις στα τραγούδια … το Νο 12 είναι το δικό μας άκουσέ το….

νους υγιής εν σώματι υγιεί

προς το τέλος του τραγουδιού βγάζει μια καρδούλα τότε κλικάρεις για να μετρήσει η ψήφος
πρέπει να ακούσεις τα 2/3 του τραγουδιού για να σε ρωτήσει αν σου άρεσε και να ψηφίσεις
 
ευχαριστώωωωωω!!!!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΜΟΥΤΑΦΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο

Οι μαθητές της Έκτης τάξης είναι οι “ΡΑΔΙΟΔΙΑΣΗΜΟΙ” και συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο.

Tην Τετάρτη 31/1 στις 6 το απόγευμα η πρώτη μας ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στην μεγάλη αθλητική επιτυχία του Ευρωμπάσκετ του 1987 και του μπασκετικού θρύλου Νίκου Γκάλη με μουσικές επιλογές από τις προηγούμενες δεκαετίες.

Συντονιστείτε στο http://europeanschoolradio.eu/el/archives/school/9160179

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής :

Μουταφίδου Ειρήνη