ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Την Τρίτη, 15/11/2022, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας, την 3η Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο μας δράσεις ευαισθητοποίησης και αλληλεπίδρασης των μαθητών των Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξεων με ωφελούμενους του Κ.Δ.Η.Φ. ΑμεΑ «Τα παιδιά της Άνοιξης». Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή, ειδικοί επιστήμονες του Κ.Δ.Η.Φ. ενημέρωσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με τη φύση και τα είδη της αναπηρίας και δόθηκε χώρος και χρόνος για γόνιμη συζήτηση. Οι μαθητές εξέφρασαν προβληματισμούς και προτάσεις για το πώς θα πρέπει η ευρύτερη κοινωνία να γίνει προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία.

Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο πραγματοποιήθηκαν βιωματικά παιχνίδια και δράσεις αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους μαθητές και τους επισκέπτες, στις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία του αναπηρικού αμαξιδίου και να γίνουν για λίγο «τυφλοί», κατανοώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες και τις δυσκολίες των αναπήρων γενικότερα.

Οι όλες δράσεις ολοκληρώθηκαν με τραγούδια που ετοίμασαν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς επίσης και  με δώρα και κεράσματα που προσέφεραν στους ωφελούμενους του Κ.Δ.Η.Φ.