ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Είναι γεγονός ότι, στη σχολική καθημερινότητα, από τα πιο δύσκολα αλλά και πιο συναρπαστικά πράγματα στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μαθητών, είναι η μεταξύ τους συνεργασία και κατ’ επέκταση η εργασία τους σε ομάδες. Κι αυτό, γιατί εκεί αναδεικνύονται τα ελαττώματα και προτερήματα, οι αδυναμίες και οι ικανότητες του /της καθενός/μιας. Φυσικά, η ικανότητα για αποτελεσματική συνεργασία προϋποθέτει κυρίως συνειδητή προσπάθεια και εξάσκηση μέσα σε ένα περιβάλλον, το οποίο ευνοεί την καλλιέργεια μιας κουλτούρας αναγνώρισης της αξίας της ομάδας ως μέσο ατομικής και συλλογικής εξέλιξης.

Δεδομένων των παραπάνω διαπιστώσεων και στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας μας με το Κέντρο Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια με τους μαθητές των Γ΄-Δ΄ και Ε΄-ΣΤ΄ τάξεων, με θέμα: «Φιλία- Συνεργασία- Διαφορετικότητα».

Μέσα από αυτή τη δράση δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μας να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν ικανότητες, όπως η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη, ο σεβασμός και η αποδοχή για να επιτύχουν τους κοινούς τους στόχους!